15 märts 2012

Haudepott

On võimalik valmistada ka lihtne hautamispott. Võtta pere suurust arvestades sobilik pott, milles on võimalik ka suppi keeta.Valida papp- või mingist kõvemast materjalist kast. Soojustada kasti põhi paari cm paksuselt ajalehtedega. Asetada pott kasti ja kasti ja poti vaheline ruum täita tihedalt kergelt niisutatud ajalehtedega. Suruda tihedalt kinni, jälgides poti kumerusi. Siis võtta pott välja ja lasta täidisematerjal ära kuivada nii, et säiliks potisuurune auk. Kast peaks olema nii kõrge,et poti kaane peale saaks ka soojustuse panna.

Pudru või supi keetmisel alustage nagu tavalise toiduvalmistamisega tavalisel pliidil. Laske toit keema tõusta ja veidi keeda ning pange k o h e keevalt haudekasti. Midagi ei kee üle ega kõrbe põhja ja kojutulles on teil 80°-kraadine toit söömisvalmis.

Kulutused ettevalmistuseks on minimaalsed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar