29 märts 2012

Tatrakissell

Koostis: tatrajahu, (tatra)mesi, marjade või puuviljade püree.

Säilib hästi, eriti hea jahutatuna. Valmistamine: 1 liitri vee kohta võtta 3-4 supilusikatäit peentatrajahu, 1- 2 klaasi püreed ja 1-3 sl mett. Panna vesi keema. Lahustada jahu 3 klaasis vees, segades ühtlaseks seguks. Keemise alguses valada jahusegu vette peenikese joana, pidevalt segades, et ei tekkiks klimpe, oodata kuni kõik läheb keema ja võtta pliidilt ära. Kisselli jahtumisel alla 40 kraadi valada sisse, segades, ettevalmistatud marjade või puuviljade püree. Püreeks sobivad hästi blenderiga purustatud mustikas, vaarikas, aedmaasikas, jõhvikas, kiivi, värskelt tehtud puuviljade mahlad vastavalt maistele, kuivatatud või värskeid tükeldatud puuvilju.

* Eriti hea tarvitada enne igasugust intensiivset tegutsemist (töö arvuti taga, eksamid, igasugune „ajudega ragistamine”, spordivõistlused jne) või sedalaadi tegutsemise käigus tekkivatel vaheaegadel (iga 1,5-3 tunni tagant). Võib kasutada desserdina, kiireks toitlustamiseks (elukaaslased, „ootamatud” külalised jne). Võtta hommikuti 0,5-1 l kisselli toidupudeliga päevaks kaasa joogiveena või toiduna pikal teekonnal või tegutsemisel, sportimisel, pikaajalisel töötamisel jne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar