15 märts 2012

Speltanisu pannkoogid

2 kohvitasstäit speltajahu

0,5 I vett või piima

6 sl päevalilleõli või sulatatud võid

2 kanamuna

pool tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

2 – 4 tl roosuhkrut

Kõik ained segada ja lasta taignal seista umbes1 tund. Pannil küpsetada õhukesed koogid. Kuna taignas on palju rasva, tuleb pannile rasva lisada ainult esimese küpsetuskorra ajal.

Pannkoogid sobivad nii hommiku-, lõuna- kui ka õhturoaks. Neist võib teha ka täidisega pannkoogid. Kui täidate koogid taimetäidisega, jätke taignast suhkur välja.

Aed-harakputketäidis

Peotäis hakitud harakputke, väike tassitäis hapukoort, sool, must pipar.

Köögiviljatäidis

Köögiviljavenkol, porgand, seller, suvikõrvits

(kokku enam-vähem 200 g), või, sibul, petersell, kalganijuur, liivatee, muskaat,

Küüslauk, sool, 2 sl speltajahu

Köögiviljad riivida ja kuumutada kergelt võis. Riputada sekka speltajahu, et siduda köögiviljadest imbunud leent. Lisada maitseained, viimasena purustatud küüslauguküüs, selle järel enam ei keedeta. Täidis määrida koogile, see keerata rulli. Pannkoogirullid võib asetada üksteise kõrvale ahjuvormi, riputada peale riivitud juustu ja panna ahju, kuni juust on kullavärvi.

Speltajahust küpsetiste tegemisel pidada meeles:

- taigen peab olema alati vedelam kui tavapärane

- taigna kergitamiseks läheb vaja 30 – 60 % tavapärasest väiksemat pärmihulka

- kerkimisaeg peab olema küllalt pikk, nii saab pärm oma töö paremini teha

- küpsetamistemperatuur peaks olema tavapärasest natuke väiksem

- küpsetusaeg tavapärasest natuke pikem

- speltajahust saab teha kõiki küpsetisi, samuti sobib see kõikidesse toitudesse

- speltajahuga võib asendada teised jahud kas tervenisti või osaliselt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar