23 märts 2012

Punane salat


* Väga südamesõbralik ja veresooni puhastav-laiendav
* Kogus: umbes 3 peotäit
200 – 250 g keedetud või tuhas küpsetatud punapeeti riivida jämedalt
Kaste:
2 dl jõhvikaid
1 küüslauguküüs (läbi pressi peenestatud)
1 tl köömneid
1 spl külmpressõli: linaseemne-, kõrvitsaseemne- või muud õli vastavalt eelistustele
1 – 2 spl mett või Demerara-suhkrut
veidi roosat soola
Kastme ained peenestada saumikseriga, segada riivitud peediga.
Võib süüa kohe, aga mõne tunni kuni paari päeva jooksul läheb üha paremaks. Lusikatäis sellist salatit asendab suurepäraselt šokolaadi vm maiust, kui „tahaks midagi head“.
* Retsepti andis Heli Arak

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar