20 märts 2012

Põldoa-pätsike

350 gr põldoa massi

100 gr spelta täisterajahu

½ tl soola

½ kl külma vett

2 tl praetud sibulat

Põldoad leotada, ajada läbi hakklihamasina või purustada blenderis . Segule lisada speltanisu täistera peent jahu, soola ja vett ning hakitud ja klaasjaks praetud sibulad. Segada tainas ja vormida õhukesed pätsikesed, vajutades peovahel õhukeseks ja tugevdada servad, vormides pätsi kas ovaalse või kettakujulise. Pätsikese vormimisel kasutada jahu, et tainas käte külge ei kleepuks. Küpsetada pliidil kuumal pannil; küpsetamisel kasutada taimeõli.

* Sama retsepti järgi võib vastavalt fantaasiale teha veel mitmesuguseid pätsikesi: herne, läätse, kartuli, kaalika jne. Vanasti tehti neid pätsikesi keedetud aedviljadest. Erinevus on selles, et kasutada tooreid aedvilju. Süüa on eriti hea kuumana, aga need pätsikesed on ka külmana head. Et toit oleks mahlasem, võib söömisel lisada mitmesuguseid kastmeid. Kõige lihtsam kaste: hapukoor, mis on maitsestatud tilli ja soolaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar