07 september 2012

Krõmpsuv kapsas

2,5 kg kapsast

500 g porgandit
500 g punast paprikat
500 g sibulat

Marinaad:
200 g suhkrut
2 sl soola
5 sl 30 % äädikat
5 küüslauguküünt
500 ml toiduõli

Sega suhkur, sool, õli, äädikas ja purustatud küüslauk, jäta köögiviljade tükeldamise ajaks seisma. Tükelda köögivili, sega ja pigista. Lisa marinaad ja sega läbi. Lase seista külmikus 48 tundi ja sega vahepeal. Valmis salt pane purki (kuumutada pole vaja). Seisab jahedas jõuludeni (kui enne ära ei sööda). Saab 5 liitrit.

*Retsept võetud Maalehe retseptikonkursi lehelt http://m.maaleht.ee/article.php?id=57696810, avaldatud 17. september 2011. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar