2 kg marju
1 liiter vett
400 g suhkrut
Marjad puhastada otstest, pesta. Keeta siirup, eemaldada vaht, võib
panna marjad purki ja peale kuum siirup ning steriliseerida 85 °C juures
20 min. Kaanetada.
Võib teha ka nii, et siirupisse panna üks kiht marju ja jälgida hoolikalt: kui hakkavad kollakaks tõmbuma, siis vahukulbiga kiiresti välja tõsta kuuma purki. Täita see marjadega, peale siirup ja kohe kaanetada ja jahutada. Saavad pehmed, kuid jäävad terveks ja mahub ka rohkem purkidesse. Samuti võib ka rabarberiga teha.
Võib teha ka nii, et siirupisse panna üks kiht marju ja jälgida hoolikalt: kui hakkavad kollakaks tõmbuma, siis vahukulbiga kiiresti välja tõsta kuuma purki. Täita see marjadega, peale siirup ja kohe kaanetada ja jahutada. Saavad pehmed, kuid jäävad terveks ja mahub ka rohkem purkidesse. Samuti võib ka rabarberiga teha.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar