12 november 2012

Rohelise säilitamine

Praegu on viimane aeg koguda rohelisi nõgese ädala kasvusid, võilille õisiku sisemisi lehti, hapuoblika noori lehti, sekka veel paar mustsõstra haljast lehekest (viimast tõesti siia vähe!), need pesta, nõrutada, hakkida  ja lühiajaliselt kuumutada läbi väheses õlis. Jahutada ja pakkida kilest säilituskottidesse umbes 1 – 2 cm paksuste lehtedena ja panna sügavkülma. Tarvitamisel saab murda vajalikus suuruses tüki, mida kasutada mõne salati sees, vormiroas või supis (nõgesesupp talvel!).

Vitamiinitee jaoks lõigake ja kuivatage mustsõstraoksi koos roheliste ladvalehtedega või ka lihtsalt vitstena (väikesed vihad). Sealt saab tee jaoks soovi korral võtta. Juba väike oksake või paar lehte annab tugeva maitse. Kuivanud kimbud panna hõredast riidest kotti või ka paberkotti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar