12 november 2012

Suppide maitsesegud

Võite oma soovi järele olemasolevatest väikestest või ebastandartsetest toodetest väärt asja saada. Praegu on võimalik igasuguseid asju turult ja poest soodsalt juurde osta. 

1 kg tomateid 
1 kg sibulaid
1 kg porgandeid
1 kg soola (võib ka vähem; oluline, et kogu segu saaks soolaga kokku)
300 g rohelist tilli
300 g peterselli (sobivad nii lehed kui ka juured)
soovi korral sellerit 

Juurikad peenestada kas läbi hakklihamasina või köögikombainiga riivides. Roheline hakkida peeneks. Segada kõik kokku ja panna purkidesse. Vajutada sõrmedega kinni. Seisab kõlblikuna kuni uue saagini või kuniks jätkub. 

1 kg sibulat
1 kg porgandit
500 g magusat parikat
rohkesti tilli, kus on ka peened rohtsed varred
2 klaasi soola 

Riivi, haki või püreesta juurikad ja paprika. Haki till ja sega kõik soolaga. Sulge kaanega ja hoia jahedas. Sobib supi ja puljongi maitsestamiseks, muudab toidu isegi maitsvamaks kui värske köögivili. 3 liitri supi kohta 1 spl; eraldi soola pole tarviski. Lisada keetmise lõpul.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar