12 november 2012

Söögipeet

Söögipeet sisaldab rohkesti C-, B2-, B3-, B6- ja B9-vitamiine, on rikas raua, vase, joodi, mangaani, vanaadiumi, fluori ja tsingi sooladest. Eriti palju on kaaliumi ja magneesiumi. Tarvitatakse hüpertoonia, koliitide ja südamehaiguste korral. Peet on kuseajati, spasmilõõgasti, lahtisti ja tal on valuvaigistav toime. Peet avaldab vitamiinide ja soolade kaudu ergutavat toimet vereloomele ja ainevahetusele. Peedimahla on soovitav lasta lahtiselt seista paar tundi enne puhtalt tarvitamist või segus teiste köögiviljade mahladega. Raviks segada  peedimahl pooleks meega ja juua 1/2 klaasi kolm korda päevas

Söögipeedid on mõistlik sügisel salatiks ära keeta, sest hiljem keevad nad palju kauem. Ka saab väikesed peedid ära kasutada, mis hiljem kuivavad. Pesta hoolikalt. Mitte lõigata juuri lühikeseks, sest sealt keeb värvaine välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar