Söögipeet sisaldab rohkesti C-,
B2-, B3-, B6- ja B9-vitamiine, on rikas raua, vase, joodi, mangaani, vanaadiumi,
fluori ja tsingi sooladest. Eriti palju on kaaliumi ja magneesiumi. Tarvitatakse hüpertoonia, koliitide ja südamehaiguste
korral. Peet on kuseajati, spasmilõõgasti, lahtisti ja tal on valuvaigistav
toime. Peet avaldab vitamiinide ja soolade kaudu ergutavat toimet vereloomele
ja ainevahetusele. Peedimahla on soovitav lasta lahtiselt seista paar tundi
enne puhtalt tarvitamist või segus teiste köögiviljade mahladega. Raviks segada peedimahl pooleks meega ja juua 1/2 klaasi kolm
korda päevas
Söögipeedid on mõistlik sügisel salatiks ära keeta, sest hiljem keevad nad
palju kauem. Ka saab väikesed peedid ära kasutada, mis hiljem kuivavad. Pesta hoolikalt. Mitte lõigata juuri lühikeseks, sest sealt keeb värvaine
välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar