Praegu
on viimane aeg koguda rohelisi nõgese ädala kasvusid, võilille õisiku sisemisi
lehti, hapuoblika noori lehti, sekka veel paar mustsõstra haljast lehekest
(viimast tõesti siia vähe!), need pesta, nõrutada, hakkida ja
lühiajaliselt kuumutada läbi väheses õlis. Jahutada ja pakkida kilest
säilituskottidesse umbes 1 – 2 cm paksuste lehtedena ja panna sügavkülma.
Tarvitamisel saab murda vajalikus suuruses tüki, mida kasutada mõne salati
sees, vormiroas või supis (nõgesesupp talvel!).
Vitamiinitee jaoks lõigake ja kuivatage mustsõstraoksi koos roheliste
ladvalehtedega või ka lihtsalt vitstena (väikesed vihad). Sealt saab tee jaoks
soovi korral võtta. Juba väike oksake või paar lehte annab tugeva maitse.
Kuivanud kimbud panna hõredast riidest kotti või ka paberkotti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar