Talvel
võib kartulitükid poolpehmeks keeta ja edasi keeta koos supiseguga. Kasutage
defektsed kapsapead ja väikesed peedid ja porgandid ära. Tomatil lõigake plekid
välja, võtke üksikud küüslaugu küüned, sest muidu nad kuivavad kiiresti, sobib
kuivatamata sibul.
2 kg söögipeeti
3 kg tomatit
300 g paprika
1 kg porgandit
300 – 500 g sibulat
200 – 500 g küüslauku
300 g õli
100 g soola
½ tl pipart
3 kg peakapsast
u 200 g suhkrut
kuni 10 spl äädikat
Peet,
tomat ja paprika ajada läbi hakkmasina toorelt. Riivida porgand, hakkida sibul
ja küüslauk ning kuumutada pannil õliga, seejärel panna kõik keema. Lisada sool,
peenpipar. Viimasena pane keema hakitud kapsas. Lõpuks lisa suhkrut maitse järgi
ja maitsesta äädikaga. Panna kuumalt purki ja kaanetada kohe. Võib lisada
loorberilehte, köömneid, maitsetaimede juuri ja lehti. Kapsatoitude keetmisel
kasutada tillide õisikuid, mis enne lõppu välja korjata.
* Sobib ka soojendatult iseseisva toiduna
või ka külma salatina. Kõik koostisained ei ole kohustuslikud, mõndasid saab
supi keetmisel hiljem juurde lisada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar