12 november 2012

Boršisegu supi jaoks

Talvel võib kartulitükid poolpehmeks keeta ja edasi keeta koos supiseguga. Kasutage defektsed kapsapead ja väikesed peedid ja porgandid ära. Tomatil lõigake plekid välja, võtke üksikud küüslaugu küüned, sest muidu nad kuivavad kiiresti, sobib kuivatamata sibul.

2 kg söögipeeti
 
3 kg tomatit
300 g paprika
1 kg porgandit
300 – 500 g sibulat
200 – 500 g küüslauku
300 g õli
100 g soola
½ tl pipart
3 kg peakapsast
u 200 g suhkrut
kuni 10 spl äädikat 

Peet, tomat ja paprika ajada läbi hakkmasina toorelt. Riivida porgand, hakkida sibul ja küüslauk ning kuumutada pannil õliga, seejärel panna kõik keema. Lisada sool, peenpipar. Viimasena pane keema hakitud kapsas. Lõpuks lisa suhkrut maitse järgi ja maitsesta äädikaga. Panna kuumalt purki ja kaanetada kohe. Võib lisada loorberilehte, köömneid, maitsetaimede juuri ja lehti. Kapsatoitude keetmisel kasutada tillide õisikuid, mis enne lõppu välja korjata.

* Sobib ka soojendatult iseseisva toiduna või ka külma salatina. Kõik koostisained ei ole kohustuslikud, mõndasid saab supi  keetmisel hiljem juurde lisada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar