01 mai 2012

Paks kissell

1 l vett, 
200 g tatrajahu, 
1 - 2 spl mett.

Lahusta jahu 0,5 l vees, sega ühtlaseks seguks. Ülejäänud 0,5 l vett pane keema. Kui vesi läheb keema, vala sinna peenikese joana jahu ja vee segu. Tee seda pidevalt segades, et ei tekiks klimpe. Oota, kuni kõik läheb keema ja võta pliidilt ära (kui tekivad klimbid, siis vajadusel võib neid purustada blenderiga). Lisa maitse järgi mett. Tarvita ära päeva jooksul (pool hommikul ja teine pool õhtupoolikul).

Kissellile võib lisada püreesid marjadest ja puuviljadest, mis aitavad ravida vajalikku haigust. Tarvita paksu kisselli järjest 1,5 - 2 kuud, siis tee 2-nädalane vaheaeg. Toimi samamoodi kuni tulemuste saamiseni. Niiviisi on edukalt ravitud hüpertooniatõbe ja ateroskleroosi. Tõsiste haiguste puhul peab olema hästi paks kissell, et anda organismile rohkem ravivaid aineid.

* Virgo Mihkelsoo Nelly Vahtramaa raamatust "Eestimaine tatar kui toit, tervendaja ja ravitseja"

1 kommentaar:

  1. Kui kasutada 1 liitri vee kohta 200 g tatrajahu (2,8 dl), siis tulemuseks on ikka VÄGA paks puding. Mõningase katsetamise käigus leidsin, et 1,5 dl tatrajahu (100 g) 1 liitri vee ja peale selle veel hoidiste, rabarberi vm lisandite kasutamisel on üsna paras kogus paksu kisselli / pudingu tegemiseks. Kui tatrajahu on kuni 1 dl, siis on seda võimalik isegi rüübata :-)

    Igal juhul tasub proovida!
    * Hommikusöögiks 3 klaasi
    * vahepaladeks 1 klaasike
    * õhtuseks näljapeletamiseks ülejäänu.

    VastaKustuta