01 mai 2012

Uni

Ilu, veetluse  ja tervise seisukohalt on tähtis hea ja rohke uni. Kõik teavad, et 3 päeva on võimalik elada ilma söögita, kuid magamata on see väga keeruline. Need, kes vähe magavad ja kellel on halb uni, nendel imenduvad vajalikud ained väga halvasti. Kui vajalike ainete imendumine on kehv, siis uni on ka halb ja tekib nõiaring. Kui kehvalt sööte, siis ei saa vajalikke aineid omastada, siis on halb uni, siis vajalikud ained ei imendu jne.

21. märts kuulutati une päevaks. 1/3 meie ajast möödub magades. Une aeg mõjutab eriti tulemuslikult meie tervist ja ilu. Esimene eeldus heaks uneks on regulaarsus. Õhtul heidke voodisse mitte hiljem kui kell 23, soovitavalt varem, siis hakkavad siseorganid valmistuma puhkuseks ja puhastuseks, mis on eriti oluline võimsale organile - maksale. Võimaluse korral magage päeval vähemalt 0,5 tundi. Aja puudusel soovitame istuda rahulikult silmad kinni vähemalt 10 minutit, see vähendab tunduvalt stressi.

Hea une eelduseks on õige poos, mitte mingil juhul  panna käsi rinnale ega pea alla, mis takistab verevarustust kätes, mis edaspidi annab tunda. Rinnal olevad käed tekitavad südamele täiendava koormuse, mis halvendab une kvaliteeti. Kõige parem on magada paremal küljel. Ruum peab olema soe, rahulik, pime ja vaikne, voodi mõnus, mitte liiga pehme ega kõva, hea kvaliteediga voodipesu, mis ei ärrita ega tekita higistamist. Paljudel  valutab kael ja probleemid on kaelalülides, neile soovitame magada madala padjaga. Valutava puusa ja selja puhul soovitame magada piisavalt kõval asemel ja une ajal panna selja alla väike padi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar