01 mai 2012

Liikumine

Liikumine tekitab meis tervist ja ilu, aitab vabaneda liigsest kaalust, parandab seedeorganite tööd, mis omakorda parandab vajalike ainete imendumist, seega kõigi organite tööd. 0,5 tundi hommikuvõimlemist tekitab terve päeva positiivsust ja kõrgendatud aktiivsust. Dr.  Pan teeb võimlemise liigutusi igal vabal momendil, ta on 50 aastane, kuid tunneb ennast tunduvalt nooremana. Osa harjutusi on aktiivsed ja osa passiivsed. Bioloogiliselt aktiivseid punkte masseerides me aktiveerime vastavaid organeid.
Väga tähtis on kõhu massaaž ümber naba kellaosuti suunas, kellel on kõht kinni, diabeet. Üks käsi asetada kõhule, teine peale, vajutada piisavalt ja teha ringliigutusi ümber naba. Harjutus parandab rasvade põletamist, seedeorganite tööd, taastab mikrotsirkulatsiooni. Kõhulahtisuse puhul teha sama harjutust kellaosutile vastupidises suunas. Heites voodisse, sulgege silmad ja tehke harjutust mõned minutid. Te võite patsutada kõhtu käimise ajal või istudes.

Kõrvalestadel on palju bioloogiliselt aktiivseid punkte ja närvilõpmeid, masseerige neid. Kõrvu võib masseerida ülevalt alla ja vastupidi, võite neid sikutada erinevatesse suundadesse, ette, tõsta üles, masseerida kõrvalesti, venitada neid allapoole. Kõrvade massaaž mõjutab kõiki peas olevaid organeid – aju, silmad, nina, jne.

Masseerides kõrvu üles-alla,  asetades sõrmed vastu pead ja võttes kõrva kahe sõrme vahele alandate tunduvalt kõrget vererõhku. Peas on palju bioloogiliselt aktiivseid punkte, hommikul harjake juukseid pealae poolt ette ja taha, kõrvade kõrvalt taha ja vastupidi näo poole. Harjaga stimuleerite rohkem aktiivseid punkte kui kammides, mida kauem , seda parem on pea verevarustus, mis omakorda parandab tervist.

Kopsude aitamiseks kloppige kergelt vasaku käega paremat kopsu ja parema käega vasakut kopsu.
Igal vabal momendil:
1.       Masseerige neid punkte,  kus käelaba läheb üle käevarreks, elujoone lõpu juurest, väikeses lohus.  Võite masseerida kahe käe punkte vastamisi kokku lüües või hõõrudes rannet näit. vastu laua serva või masseerides kogu piirkonda. Randme piirkonna punktide masseerimine vähendab riski haigestuda grippi, kõrgesse palavikku, köhasse...
2.       Tuleks masseerida ja stimuleerida selga, eriti neil, kellel on madal immuunsus, tihti haiged. Selgroo kõrval kahel pool on rida aktiivseid punkte, masseerige neid kõikvõimalike meetoditega. Praegusel ajal on väga palju kaela ja selgroo hädasid, millesse tuleb suhtuda eriti hoolikalt. Terve selgroo piirkond mõjutab silmi.
3.        Nõrga südame tööga ja rinnus ebamugavustundega inimestel masseerida punkti käelabast 3 sõrme allpool kõõluste vahel käsivarrel.
4.       Kui surute käe rusikasse, siis väikese sõrme pool tekib väike kõrgendik, kus asub energeetiline punkt, stimuleerige seda.
5.       Verevarustus paraneb kätes, kui rusikas taguda vastu teise käe peopesa, kus on palju punkte. Tehes neid harjutusi paraneb üldine tervis, see on väga lihtne ja peab meeles pidama ja peab meeles pidama päevast päeva harjutada.

Ei ole inetud naisi, on hoolitsemata naised.

Hommikul nägu pestes võtke kätte vett ja visake vastu nägu, sellega teete omamoodi massaaži näole. Siluge ripakile langenud näonahka ülespoole. Ärge kuivatege. Ümber silmade on hulk punkte, mida stimuleerida. Tööl olles võite minna tualetti ja visata vett näkku, see värskendab nahka.

Kuidas hoida silmi? Hõõruge peopesad vastamisi kuumaks, sulgege silmad, pange peopesad silmadele ja pööritage ning liigutage silmi mõlemas suunas. Teen neid harjutusi iga päev.

Kõige ilusam kehaosa on naistel kael. Peale vee ja massaaži teha harjutust, lükake pea võimalikult taha ja avage suu pärani. Harjutus mõjutab kilpnääret, nahka põskedel ja kaelal.
Käed räägivad naise vanusest. Pestes käsi, ärge neid kuivatage, raputage lahtine vesi maha, kuivaks kuivatamine ei ole hea. Niisket kätt tõmmake teise käega käelabast koos olevate sõrmede otste poole. Peale selle hõõruge käsi hästi. Harjutus parandab käte väljanägemist ja verevarustust. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar