15 märts 2012

Köögiviljapitsa speltajahust

500 g spelta-peenjahu

umbes 1 kl vett

50 g oliiviõli

30 g pärmi

10 g soola

punet

umbes 600 g keedetud tükeldatult köögivilju

tomatipüreed

riivjuustu

sibulat

Pärm ja sool vedeldada sooja veega. Segada kõik ained kokku. Segada niikaua, kuni taigen lusika küjest lahti tuleb. Taigen jaotada jahuga kaetud laual 4 osaks, katta köögirätiga ja lasta kerkida 45 min. Rullida ümmarguseks ja suruda käega igale pitsale kõrgemad ääred.

Kõigepealt määrida peale tomatipüree, siis köögiviljad, peale riputada riivjuust ja pune.

Küpsetada 250 – 270° ahjus 7 - 10 min. Kuuma pitsa peale võib veel määrida

oliiviõli-küüslaugusegu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar