15 märts 2012

Paula pohlapirukas

1,45 dl suhkrut

1,5 dl speltajahu

1 tl küpsetuspulbrit

1,5 dl sulatatud võid

1 kanamuna

¾ dl piima

Täidis:

2 kanamuna

200 g maitsestamata toorjuustu

½ dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

Peale:

4 dl pohli

1 dl suhkrut

Kuivad ained segada omavahel. Lisada või, muna ja piim. Kloppida, segada ühtlaseks.

Taigen kallata pirukavorm (võiks olla umbes 27cm-se ümbermõõduga).

Küpsetada põhi 200° ahjus ca 10 minutit. Täidise munad kloppida, lisada tooriuust ja suhkur segada ühtlaseks. Kallata segu küpsetatud põhjale. Segada pohlad ia suhkur ja panna kõige peale. Nüüd küpsetada pirukat ahju allosas 175° juures umbes 40 minutit.

* Hildegard pidas pohladest väga lugu, need värskendavad inimest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar